Edellisessä postauksessa päästiin alkuun yhden kaikkien aikojen myydyimmän romaanin, Taru Sormusten Herrasta, ensimmäisen elokuvaosion esittelyyn. Tällä kertaa hobittien ja muiden seikkailut jatkuvat kohti keskimaata, kun esittelyssä on vuorossa trilogian toinen osa, vuonna 2002 ilmestynyt Kaksi Tornia.

towers

Elokuvat on julkaistu kustannussyistä kolmessa eri osassa, mutta tämä on myös katsojien kannalta hyvä ratkaisu, sillä jokainen elokuva kestää kokonaiset kolme tuntia. Elokuvista on myös pidennetty versio. Jos elokuvien kautta ihastuit täysin tähän fantasiamaailmaan ja mahtavaan taruun, kannattaa ehdottomasti lukea myös Tolkienin alkuperäisteos. Kuten aina, kirjoissa sisältö eroaa hieman siitä, mitä elokuviin on valittu. Luonnollisesti kirjassa pystyy kertoa huomattavasti yksityiskohtaisemmin, monipuolisemmin ja seikkaperäisemmin eri tapahtumia. Toisaalta, vanhassa sanonnassa ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” on perää. Varroituksen sanana, hieman juonipaljastuksia on luvassa tässä postauksessa!

Tarina jatkuu siitä mihin ensimmäinen osa jäi, eli Frodon ja Samvaisin matkasta kohti keskimaata. He saapuvat Mustalle Portille, mutta eivät pääse portista sisään. Klonkku kuitenkin kertoo toisesta, vartioimattomasta tiestä, ja hetken epäilyn jälkeen matkaseurue lähtee sitä kohti. Alussa epäilys Klonkkuun herää, mutta Frodo ja Sam kuitenkin päättävät luottaa häneen. Klonkkua vetääkin voimat kahtaalle: toisaalta hän haluaa olla uskollinen Frodolle, mutta samalla sormuksen hallitseva voima manipuloi hänen mieltään.

gimli
Gimli

Sillä aikaa kun he vaeltavat Klonkun opastuksella, keskeiset hahmot Aragorn, Legolas ja Gimli ajavat takaa Uruk-haita. Uskomattomat voimat omaavat, Sarumanin luomat Uruk-haiörkit ovat kidnapanneet hobitit Merrin ja Pippinin, ja kolmihenkinen seurue toivoo löytävänsä heidät vielä elossa.

Myöhemmin käydään valtaisa taistelu uruk-hai armeijaa vastaan Helmin syvänteessä, ja tilanne vaikuttaa epätoivoiselta suurta ja vahvaa armeijaa vastaan. Merrin ja Pippinin kohtaama Puuparta, ja muut puuentit kuitenkin kimmastuvat uruk-haiden tuhoista, ja rientävät kostamaan.

Myöhemmin Théoden, Legolas ja aiemmissa taisteluissa selvinneet Rohirrimin jäsenet lähtevät päättäväisin mielin viimeiseen taistoon, tarkoituksena vapauttaa naiset ja lapset linnakkeesta pakenemaan. Tilanne on melko epätoivoinen, kunnes selviääkin, että ensimmäisessä elokuvassa kuolleeksi luultu Gandalf Harmaan onkin elossa.

Taistelu ei kuitenkaan ole suinkaan ohi, vaikka Helmin syvänteen taistelu onkin. Gandalfin sanoin Keskimaan taistelu on vasta alkamassa, ja Frodon ja Samvaisin on pysyttävä erityisen vahvana. Matka jatkuukin kohti Mordoria kolmannessa osassa, Kuninkaan paluu.