Walt Disneyn elokuvat ovat elokuvamaailman tunnetuimpia elokuvia. Walt Disney on The Walt Disney Companyn perustaja ja vaikuttavasta työstään elokuva-alan saralla hän on saanut jopa 26 henkilökohtaista Oscar-palkintoa, mikä on enemmän kuin kukaan muu on koskaan saanut. Disney tunnetaan erityisesti animaatioelokuvistaan sekä Disneyland-huvipuistosta.

waltdisney (1)

Disney-elokuvissa seikkailevat usein erilaiset eläinhahmot. Vuonna 1941 tehty Dumbo-elokuva kertoo pienestä norsunpoikasesta, jota kiusataan hänen suurien korviensa vuoksi. Dumbo syntyi suureen sirkukseen ja hänen onnekseen Timotei hiiri opettaa hänelle kaikkia sirkustemppuja. Timotein mukaan Dumbosta tulisi vielä tähti ja niin Dumbosta tulikin, suurien korvien vuoksi hän pystyi lentämään.

Vuonna 1942 Disney julkaisi koskettavan elokuvan Bambi, joka kertoo Bambi-nimisestä valkohäntäpeurasta. Erityisen koskettavan Bambi-elokuvasta tekee se, että Bambin äiti joutuu metsästäjien uhriksi ja Bambin tulee kasvaa yksinään. Bambilla on useita eläintovereita kuten Rumpali-niminen jänis, Kukka-niminen haisunäätä sekä Faline-niminen naaraspeura. Tarina saa kuitenkin onnellisen lopun, kun lopussa Bambi sekä Faline saavat kaksi pientä vasaa ja ovat onnellinen peuraperhe.

bambi

Vuonna 1955 Disney julkaisi todella suositun piirroselokuvan nimeltään Kaunotar ja Kulkuri. Elokuva kertoo koirista, joista Kaunotar on hienostokoira ja Kulkuri katukoira. Kaunotar karkaa hädissään kodistaan ja lauma kulkukoiria yrittää hyökätä Kaunottaren kimppuun. Tällöin Kulkuri astuu kuvioihin ja pelastaa Kaunottaren hädästä. Kulkuri ja Kaunotar rakastuvat ja tarina saa onnellisen lopun, kun heille syntyy neljä pientä pentua, joista kolme muistuttaa Kaunotarta ja yksi Kulkuria.

kaunotar ja kulkuri

Toinen koira-aiheisista Disneyn elokuvista on 101 dalmatialaista, joka on tehnyt mustapilkkuisen dalmatiankoiran erittäin tunnetuksi. Elokuva on valmistunut vuonna 1961. Elokuvassa dalmatialaispariskunta saa viisitoista pentua, joita turkiksia rakastava Cruella de Vil haluaisi ostaa. Eräänä iltana murtomiehet varastavat koko pentueen ja kukaan ei tiedä mitä tehdä. Ainoaksi keinoksi jää enää koirien viesti, hämyhaukku, jonka vain koirat kuulevat. Pentue löytyy onneksi onnellisesti takaisin kotiinsa.

Walt Disney on tehnyt myös kissoista elokuvan, vaikka hän ei itse niistä erityisemmin pitänytkään. Aristokatit on valmistunut vuonna 1970. Elokuvassa eläkkeelle jäänyt oopperalaulaja asui yhdessä hovimestarin Edgarin kanssa. Oopperalaulaja on tehnyt testamentin, jonka mukaan koko hänen omaisuus siirtyisi kissoille ja vasta heidän kuoltuaan Edgarille. Tämän vuoksi Edgar yrittää päästä kissoista eroon nopeasti ja juottaakin heille maitoa, johon on lisätty unilääkettä. Lopussa kuitenkin kissat selviävät ja päättävät kostaa Edgarille. Lopulta hän päätyykiin Timbuktuun matkaavaan arkkuun.