animals-are-used-in-the-moviesElokuvissa on jo vuosikymmenien ajan käytetty eläimiä kuin eläimiä niin pää- kuin sivuosissa. Vaikka lähestulkoon mitä tahansa eläinlajia voidaan käyttää elokuvissa, yleisimpiä eläinnäyttelijöitä ovat kuitenkin koirat, hevoset, kissat ja apinat. Suuremmat eläimet, kuten norsut, tiikerit ja leijonat sekä delfiinit, näkyvät elokuvissa hieman harvemmin.

Oli kyseessä sitten mikä tahansa eläin, elämien koulutus tulee aloittaa jo hyvin nuorena. Heti, kun eläin on turvallista erottaa emostaa, alkaa niiden koulutus kohti tähteyttä. Elokuvissa käytettävien eläinten tulee olla ystävällisiä, rauhallisia, oppia nopeasti ja olla halukkaita työskentelemään ihmisen kanssa. Elokuvissa ilmestyvien eläinten tulee urallaan oppia monenlaisia taitoja ja temppuja, ja eläin, joka on halukas oppimaan, oppii nopeasti.

Eläimet matkustavat paljon elokuvan kuvauksen aikana. Kuvauspaikkojen vaihtuessa lähes päivittäin, täytyy eläimen sietää matkustamista.

Ihmiset ja eläimet samassa kohtauksessa

Kotieläimet ja ihmiset voivat hyvin tehdä töitä yhdessä samassa kohtauksessa yhdellä otolla, mutta kun kyseessä on tiikeri tai karhu, ei kuvausta suoriteta samalla tavalla kuin pörröisten koirien tai suloisten kissojen kanssa. Vaikka useissa elokuvissa ihmiset ja hurjat viidakon eläimet nähdäänkin vieretysten, ei se kuitenkaan ole todellisuudessa tapahtunut.

Kun kyseessä on vaarallinen villieläin, kuvataan eläin ja ihminen usein erikseen. Nykytekniikalla ja videon editoinnilla saadaan näyttämään siltä, kuin villi tiikeri ja ihminen olisivat samassa kohtauksessa.

Elokuvassa “Kesken jäänyt elämä”, nähdään monessa kohtauksessa pääosaa esittävä karhu. Karhu ilmestyy useassa otoksessa ihmisten vieressä, samassa kohtauksessa päähenkilöiden kanssa. Tämä karhu, Bart the Bear, onkin yksi kuuluisimmista eläinnäyttelijöistä.

Elokuvien “Ace Ventura -lemmikkidekkari” sekä “Ace Ventura -luonto kutsuu” kastissa nähdään eläimiä aina linnuista delfiineihin ja käärmeistä pesukarhuihin. Elokuvissa nähdään useat elainlajit samassa kohtauksessa keskenään sekä pääosan esittäjien kanssa. Mitään näistä eläimistä ei luokitella vaaralliseksi, ja ne ovat kaikki erityisen hyvin koulutettuja.

Piin Elämä -elokuvassa käytettiin neljää eri tiikeriä esittämään pääosan omaavaa tiikeriä. Kiinnostavaa kuitenkin on, että pääosan esittäjä, Suraj Sharma, sekä vaarallinen Benegalin tiikeri eivät ikinä olleet samassa kohtauksessa yhdessä. Elokuvassa käytettiin paljon editointia, jotta saadaan näyttämään siltä, että tiikeri ja poika olisivat olleet vierekkäin samassa kohtauksessa.