Kahden pelaajan Lännen nopein on vauhdikas korttipeli

Lännen nopein on nimensä mukaisesti nopeatempoinen korttipeli, jossa kaksi pelaajaa kilpailee toisiaan vastaan. Pelin voittaa se pelaaja, joka pääsee korteistaan ensin eroon. Tässä kirjoituksessa tutustutamme sinut pelin sääntöihin ja sen eri variaatioihin.

Lännen nopein on yksinkertaisen hauska

Tämän vauhdikkaan pelin säännöt on helppo oppia. Lännen nopeimmassa pelaajia on kaksi ja molemmilla heistä on oma nostopakka. Pelin alussa kumpikin nostaa pakastaan viisi korttia käteensä. Sen jälkeen he nostavat vielä yhden kortin pakasta ja asettavat sen pöydälle kuvapuoli ylöspäin. Pöydälle muodostuu siis kaksi yhteistä avopakkaa.

Pelin ideana on päästä omista korteista mahdollisimman nopeasti eroon. Pelaajat asettavat nopealla tahdilla jompaan kumpaan avopakkaan päällimmäistä korttia yhtä pienemmän tai yhtä suuremman kortin. Pelissä ei siis ole varsinaisesti vuoroja, vaan tarkoitus on olla mahdollisimman nopea. Sitä mukaa kun kortteja ladotaan avopakkaan, tulee pelaajien nostaa nostopakasta käteensä uusia tilalle niin, että kädessä on viisi korttia.

Mikäli pelissä tulee tilanne, että kummallakin pelaajalla on kädessään viisi korttia mutta niistä ei voida pelata yhtäkään kumpaankaan pakkaan, nostetaan molemmista nostopakoista uudet kortit avopakkoihin.

Pelin voittaa se pelaaja, joka on ensimmäisenä päässyt korteistaan eroon tai se, jolla on nostopakan loppuessa niitä vähemmän kädessään.

Sääntömuutoksilla saa peliin lisäjännitystä

Lännen nopeimman tavallisin muunnelma on nimeltään Stressi. Tässä versiossa ideana on se, että kun kahdessa avoimessa pakassa on samansuuruinen kortti, tulee pelaajien nopeasti iskeä kätensä pakan päälle ja huutaa “stressi”. Hitaamman pelaajan täytyy lisätä molempien avopakkojen kortit oman nostopakkansa alle. Tämä lisätty stressielementti tuo peliin lisää jännitystä ja hauskuutta. Se voi myös pidentää muuten melko lyhytkestoista korttipeliä.

Yksi versio Lännen nopeimmasta on sellainen, jossa pelaajien kädessä olevat kortit ovat pöydällä kuvapuoli ylöspäin. Pelaajat siis näkevät toistensa kortit koko ajan. Kuitenkin pelin luonteen ollessa melko vauhdikas, ei vastustajan kortteja välttämättä ehdi tuijotella. Toisaalta joku voi kokea, että tässä peliversiossa saa vastapelaajaan nähden jonkinlaisen strategisen hyödyn.

Samaa nimeä käytetään myös aivan erilaisesta korttipelistä

Lähteestä riippuen Lännen nopeimmalla saatetaan tarkoittaa edellä kuvatuilla säännöillä pelattavaa kahden pelaajan peliä tai aivan toisella tavalla toimivaa, useammallekin pelaajalle sopivaa versiota. Kerromme vielä tästä jälkimmäisestä pelistä.

Tätä Lännen nopeinta voidaan pelata 2-12 pelaajan voimin. Siinä käytetään yhtä 52 kortin pakkaa. Pöydälle käännetään neljä korttia kuvapuoli ylöspäin ja pelaajille jaetaan neljän kortin pakat. Kullekin pelaajalle jaettava pakkojen määrä riippuu tietenkin pelaajien määrästä; jos pelaajia on 12, jokainen saa yhden pakan.

Kun peli julistetaan alkaneeksi, pelaajat saavat katsoa yhden pakoistaan. Tämän jälkeen he alkavat vaihtaa kortteja pakkaansa pöydällä olevista korteista tavoitteenaan saada pakka, jossa on neljä samanarvoista korttia. Kun pakka on valmis, pelaaja kääntää sen kuvapuoli ylöspäin kaikkien nähtäville. Se pelaaja, joka ensimmäisenä saa kaikki pakkansa kokoon, on pelin voittaja.

Lännen nopein on kaikissa muodoissaan viihdyttävä peli

Lännen nopein, tarkoitettiin pelillä sitten mitä versiota hyvänsä, on peli, josta voivat nauttia niin aikuiset kuin lapsetkin. Sen säännöt on helppo oppia ja se on mukavan nopeatempoinen, joten pelatessa ei todellakaan käy aika pitkäksi. Lännen nopein sopii pelattavaksi erinomaisesti esimerkiksi kaverin tai useamman kesken baari-illan lomassa ja yhtä lailla myös kotona koko perheen kesken. Kyseessä on siis varsin monipuolinen ja monelle sopiva peli.

Tämän tekstin luettuasi tiedät kaiken tarvittavan peliä pelataksesi. Miksi et siis kaivelisi korttipakkoja esiin, etsisi kaveria ja aloittaisi pelaamaan jo tänään?