Keitä me olemme

Tämä on elokuvasivusto, joka keskittyy kuvailemaan ja välittämään tietoa klassikkoelokuvista sekä elokuvista, joissa nähdään eläinnäyttelijöitä. Täältä löytää tyhjentävää tietoa klassikkoelokuvista ja niiden valmistuksesta, ohjaajista ja ilmestymisvuosista, sekä eläinaiheisista elokuvista, niiden päänäyttelijöistä ja koulutuksesta.

Mitä klassikot ovat?

Klassikkoelokuvat ovat suuressa suosiossa ympäri maailman iästä ja kotimaasta riippumatta. Tunnettuja klassikkoelokuvia, joita on katsottu jo vuosikymmeniä, ovat muun muassa maailman tunnetuin elokuva Tuulen Viemää, kaunis Casablanca, Carrie ja pelottava Psycho. Nämä alkuperäiset elokuvat ovat ilmestyneet jo vuosikymmeniä sitten, mutta useat klassikot inspiroivat elokuvien ohjaajia tekemään uusintoja näistä elokuvista vuosia niiden alkuperäisen ilmestymisen jälkeen. Esimerkiksi Apinojen planeetta, Robin Hoodin seikkailut sekä Elävien kuolleiden yö ovat ilmestyneet jo yli 40 vuotta sitten, mutta niiden uusinnat ovat valmistuneet 2000-luvun paremmalla puolella. Näitä vanhoja elokuvia kutsutaan vanhoiksi klassikoiksi.

Uusien klassikkojen kastiin kuuluvat muun muassa kaikkien tuntema Titanic, Pulp Fiction ja Jerry Maguire.

Nelijalkaiset valokeilassa

Monissa elokuvissa nähdään eläimiä pienissä sivurooleissa, mutta kuinka usein nähdään eläimiä elokuvien pääosissa?

Tunneituimipia pääosien esittaviä nelijalkaisia ovat esimerkiksi Babe, jossa seurataan pienen porsaan seikkailuja, Beethoven, iso ja pörröinen koira, joka hoitaa pääosan esittämisen paremmin kuin hyvin ja Free Willy, jonka pääosassa on valas.

Elokuvissa nähtävät eläimet ovat erityisen hyvin koulutettuja, ja niiden kouluttajat matkustavat niiden mukana elokuvien kuvauksissa. Koiria on helpoin kouluttaa elokuvissa vaadittaviin kohtauksiin, joten usein eläinelokuvien pääosissa nähdään koiria. Eläinelokuvien pääosissa ollaan myös nähty hevosia, apinoita, leijonia, ilveksiä ja karhuja.

Eläinelokuvien klassikoihin kuuluvat muun muassa kaikkien tuntema Lassie, 50-luvulta peräisin oleva Old Yeller ja 101 Dalmatialaista, josta on olemassa paitsi näytelty, myös animaatioversio. Eläinelokuvat hauskuuttavat, koskettavat ja viihdyttävät katsojia iästä riippumatta.